Skip to content

8 Tips Om Gelukkig Te Worden Op Het Werk

Als je jij ongelukkig voelt op het werk kan dat leiden tot slechte productiviteit en vermindering van concentratie en algehele werkprestaties. Ook als jij je 40 uur per week ongelukkig voelt, kan dit jouw gezondheid en persoonlijk leven negatief beïnvloeden. Probeer met de onderstaande tips jouw stemming een boost te geven zodat je meer kan genieten van jouw baan en gelukkig voelt op het werk:

Acht Tips Om Goed Voor Jezelf Te Zorgen

1. Lach meer

Glimlach je weg naar geluk! Geloof het of niet, jouw gezichtsuitdrukkingen kunnen jouw humeur beïnvloeden. Glimlachen kan helpen om de stress te verminderen en jouw humeur te verbeteren door ervoor te zorgen dat jouw hersenen serotonine gaan produceren. Geef jezelf de kans om vaker te lachten, het zal je direct helpen om positiever te voelen.

2. Probeer dankbaar te zijn

Zelfs als je niet bijzonder gelukkig bent in jouw huidige baan, zijn er wellicht zaken waar jij wel dankbaar voor bent bij jouw werkgever. Misschien heb je een collega die jou de moed geeft om door te blijven gaan of een klant die jou laat lachen of de gratis gezonde snacks in de kantine. Zoek iets waarvoor je dankbaar bent. Het uitoefenen van dankbaarheid zal je helpen om optimistischer te worden en de positieve aspecten van jouw baan te waarderen.

3. Vermijd negativiteit

Hoe moeilijk het ook kan zijn, probeer roddelen en negatieve praatjes te vermijden. Omringd worden door negatieve collega’s is een enkeltje naar negativiteit op het werk. Verontschuldig jezelf als collega’s roddelen of als ze over negatieve dingen praten. Breng je tijd door met meer positieve collega’s.

4. Help een collega

Het helpen van een collega maakt jou blij! Het zorgt ervoor dat je hersenen gevoelige chemicaliën produceert. Doe dagelijks iets om een collega te helpen, je krijgt direct een beter humeur, en jouw collega’s zullen je nog meer waarderen!

5. Behoudt gezonde gewoontes

De sleutel om je goed te voelen op het werk is het behouden van gezonde gewoontes. Eet gezond, drink genoeg water en blijf gedurende de dag actief. Voordat je op het werk komt, moet je ervoor zorgen dat je voldoende slaap hebt gehad. Door gezond en fit te blijven wordt je gelukkig en zit je boordevol energie.

6. Beloon jezelf

Beloon jezelf altijd als je iets goeds hebt gedaan. Stel enkele persoonlijke doelen vast die je wenst te bereiken op het werk beloon en jezelf belonen wanneer je ze vervult. Het voltooien van vervelende werktaken wordt aangenaam wanneer u naar iets naar uitkijkt. Koop voor jezelf een nieuwe training outfit, geniet van een professionele massage, of trakteer jezelf op een avondje uit.

via GIPHY

7. Vind jouw WHY

Misschien ben je ontevreden over jouw werk omdat je jouw WHY nog niet hebt gevonden.  Herinner jezelf aan jouw waarde en de impact die jouw rol heeft op de organisatie en jouw klanten.  Bepaal het ‘waarom’ achter wat je doet. Herinner jezelf dat jouw rol anderen op een of andere manier helpt en dat je een verschil maakt voor deze personen.

8. Sluit jouw werkdag positieve wijze af

Neem de tijd om na te denken over de goede momenten van de dag of wat je goed gedaan hebt. Als je focust op het positieve zal dat je helpen weer happy te zijn met jouw baan. Het zal veel makkelijker zijn om van jouw tijd op het werk te genieten als je focust op de positieve dingen, in plaats van op het slechte.

Als het echt niet lukt om weer gelukkig te zijn op het werk, dan is het tijd om iets anders te vinden. Als je een poging hebt gewaagd om weer happy te zijn met jouw huidige baan maar het lukt gewoon niet, dan is deze baan niet voor jou. Ga op zoek naar een baan waar je wel gelukkig van wordt.

Gelukkig is het voor het grootste deel mogelijk om gelukkig te zijn en happy te blijven op jouw werk. Doe een poging om positief te blijven, gezonde gewoontes te onderhouden, vrienden te maken en jouw WHY opnieuw te ontdekken. Je zal je direct gelukkiger voelen!

Hoe blijf jij gelukkig op het werk?
Deel hieronder jouw tips. Amsterdam Rotterdam Utrecht Den Haag Duurzame Inzetbaarheid Linked4Energy Viva la Vive

Banner E Book

Related Posts

Tags :
Share :

Vivian Acquah CDE®