Skip to content

Vijf Tips Voor Een Gezonde Ochtend Routine

Natuurlijk weet ik dat niet iedereen een ochtendmens is. Voor degenen die moeite hebben om op te staan wanneer het alarm afgaat, is een ochtend routine misschien vervelend.

Een gezonde ochtend routine kan jouw ochtenden een beetje makkelijker maken omdat het jou iets geeft om naar uit te kijken. Als je een ochtend routine adopteert, kan jij je productiever, minder gestrest en energieker voelen.

Je bent dan klaar om de drukke werkdag die voor jou ligt met beide handen aan te pakken.

Vijf Tips Voor Een Gezonde Ochtend Routine Viva la Vive Linked4Energy

Gebruik de volgende 5 tips om aan jouw gezonde ochtend routine te werken:

Niet Snoozen

Snoozen is een van de slechtste manieren om jouw ochtend te beginnen! Onderzoek heeft aangetoond dat snoozen ervoor kan zorgen dat je je vermoeider voelt dan wanneer je meteen opstaat wanneer jouw alarm afgaat.

Als je problemen hebt om deze slechte gewoonte te doorbreken, probeer dan je wekker buiten het bereik jouw arm te houden of overweeg te investeren in een wekker die jou op een vriendelijke manier uit bed duwt.

 

Mediteren

De ochtend is een van de beste momenten van de dag om mindfulness uit te oefenen. Het maakt je klaar voor een positievere houding en het vermindert de stress van de dag ervoor.

Mediteren voor zelfs 5 tot 10 minuten in de ochtend helpt je om jouw bewustzijn gedurende de dag te vergroten

Je krijgt een energieboost en het helpt stress en angst te voorkomen. Als mediteren niet jouw ding is, probeer dan mindfulness uit te oefenen door diep adem te halen, yoga oefeningen te doen of te gaan koken.

Strechen

Ga lichtjes strechen na het opstaan. In de ochtend strechen helpt de bloedsomloop verbeteren en het geeft je een energieboost. Omdat strechen de bloedtoevoer naar je spieren verhoogt, voel je je zowel fysiek als mentaal energieker.

Stretchen kan ook helpen om pijn te voorkomen en te verminderen die je kan voelen na een nacht slapen. Lees deze post voor een paar mooie ochtend strechroutines.

via GIPHY

Ga lekker bewegen

Bewegen vóórdat je aan het werk gaat is een van de beste manieren om je voldaan, positief en productief te voelen voordat je zelfs maar een stap richting kantoor zet. Als je voldoende tijd hebt om 30+ minuten te sporten dan is het dat helemaal geweldig!

Zo niet, dan is zelfs 10 tot 15 minuten beweging in de ochtend een geweldige manier om lichaamsbeweging te krijgen. Neem de hond mee voor een ochtendwandeling of ga lekker joggen of fietsen.

Eet een lekker voedzaam ontbijt

Opladen na een ochtendtraining is superbelangrijk voor jouw ochtend routine! Er is geen betere manier om een ochtend te verpesten dan door het ontbijt over te slaan.

Een lekker, gezond en voedzaam ontbijt stimuleert de concentratie, het houdt de bloedsuikerspiegel onder controle en helpt het humeur te verbeteren.

Zorg ervoor dat jouw ontbijt een aantal volkoren granen, gezonde eiwitten, gezonde vetten en wat fruit of groenten bevat.

via GIPHY

 

Ik weet al wat jij denkt: niemand heeft tijd om al deze ochtendactiviteiten mee te nemen in de ochtend. Je hoeft echter geen slaap te verliezen wanneer je een gezond ochtend routine hebt.

Ik raad wel aan om 30-60 minuten eerder naar bed te gaan en 30-60 minuten eerder op te staan om deze ochtendactiviteiten te omarmen.

Je zal echt geen spijt krijgen van een ochtend routine die jou klaar maakt voor een gelukkigere en gezondere dag!

Hoe start jij jouw dag?
Laat het mij hieronder weten.

Duurzame Inzetbaarheid Vitaliteit workplace wellness Amsterdam Rotterdam Utrecht  Den haag

Banner E Book

 

Related Posts

Tags :
Share :

Vivian Acquah CDE®