Skip to content
Linked4Energy

5 Tips Om Jou Een Boost Te Geven Op Het Werk

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″ fb_built=”1″ _i=”0″ _address=”0″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” _i=”0″ _address=”0.0″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” _i=”0″ _address=”0.0.0″ custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.27.2″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” hover_enabled=”0″ _i=”0″ _address=”0.0.0.0″]

Soms heb je van die dagen dat je je misschien niet zo productief voelt. Daarom deel ik een aantal tips om jouw productiviteit een BOOST te geven. Een goede manier om de productiviteit op het werk te verhogen, is door slimmer te werken!

Dit betekent dat je een aantal gezonde gewoonten moet aannemen die jou kunnen helpen om je veel productiever (en veel gelukkiger) te voelen dan wanneer je extra uren werkt of wanneer je een pauze overslaat.

Linked4Energy - 5 tips om jou een boost te geven op het werk - duurzame inzetbaarheid - vitaliteit - Vivian Acquah

 

Hieronder staan vijf tips die je gegarandeerd helpen om je productiever te voelen op het werk, zonder harder of langer te werken!

 

  1. Ochtendroutine

Hoe beginnen de meest productieve mensen hun dag? Met een gezonde ochtendroutine! Door een ochtendritueel bij te houden, kun je de hele dag meer bereiken omdat je jouw dag begint met een productieve BOOST. Overweeg om ‘s morgens eerst te gaan sporten of te mediteren voordat je gaat werken.

 

  1. Pauze

Hoewel het een inkoppertje is, kan het nemen van korte pauzes gedurende dag jou helpen meer te bereiken. Uit onderzoek is gebleken dat werknemers die regelmatig pauzeren – ongeveer één minipauze per uur – beter presteren dan mensen die geen pauze nemen. Dit is omdat het nemen van een pauze je hersenen de ruimte geeft om terug te keren naar een taak met hernieuwde energie en focus.

 

  1. De productieve mindset

Om productiever te zijn, moet je een productieve mindset creëren. Een eenvoudige manier om dit te doen is door te veranderen wat je tegen jezelf zegt. Bijvoorbeeld: “Oh nee. Ik moet nog zoveel doen. Ik zal dit nooit op tijd af krijgen! “Probeer in plaats daarvan het volgende te zeggen: “Ik moet taak A en taak B afmaken. Wat is de beste manier om alles op tijd af te ronden?”

 

  1. Move It!

De hele dag door zitten kan leiden tot vermoeidheid. Door te gaan sporten voorkom je de middagdip en voel je je gelijk weer fitter om productiever aan de slag te gaan. Met sporten voedt je jouw hersenen met meer zuurstof, wat zorgt voor mentale helderheid en een BOOST van energie. Als je tijdens jouw werkdag niet naar de sportschool kunt gaan, dan kan je gedurende de dag oefeningen / Deskercise op kantoor doen of een rondje buiten wandelen.

via GIPHY

 

  1. Mediteer

De tijd nemen om te ontstressen en te mediteren kan bijna alles oplossen! Regelmatig mediteren kan jouw productiviteit helpen verbeteren door jouw brein te leren zich volledig op het NU te concentreren. Zelfs een pauze van tien minuten om aan jouw bureau te mediteren kan jouw stress verminderen en jou helpen om je beter te concentreren op jouw werk.

 

A post shared by chill chicago (@chill_out_chi) on


Het belangrijkste verschil tussen productieve mensen en niet-productieve mensen is dat productieve mensen weten wanneer ze uit hun werk moeten stappen en voor zichzelf moeten zorgen. Als je jouw productiviteit op het werk een boost wilt geven, weersta dan de verleiding om meer uren in te zetten. Denk er in plaats daarvan aan om jezelf de tijd te geven om je opnieuw te activeren en opnieuw te focussen. Probeer enkele van de bovenstaande BOOST hacks uit en laat mij weten of ze voor jou werken!

 

Heb je moeite om jezelf gedurende de werkdag productief te houden?
Welke tips werken voor jou? Deel jouw reactie hieronder! Amsterdam Rotterdam Utrecht Workplace Wellness Duurzame Inzetbaarheid Duurzaamheid Vitaliteit Vitaliteitsprogramma

Banner E Book

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Related Posts

Tags :
Share :

Vivian Acquah CDE®