Skip to content
Amplify

Internationaal congres biedt aanpak tegen racisme en discriminatie op de werkvloer – 28 t/m 30 september

PERSBERICHT

Amsterdam, 23 September 2020

Vivian Acquah organiseert een 3-daags online internationaal congres voor diversiteit en inclusie op de werkvloer.De Nederlandse workplace wellness advocate brengt meer dan zestig experts uit binnen- en buitenland online samen met als doel een internationale werkvloerrevolutie op de gebieden van Diversity, Equity & Inclusion (DEI) te realiseren.

Acquah en de experts hebben de missie om met het Amplify DEI Congres een sneeuwbaleffect teweeg te brengen bij werkgevers en werknemers om racisme en discriminatie op de werkvloer tegen te gaan.

De sprekers zijn professionals uit diverse sectoren en vakgebieden en komen o.a. uit Nederland, Amerika, Canada, India, Singapore, Verenigde Arabische Emiraten, Engeland, en Duitsland. Het online Amplify DEI Summit vindt van 28 tot en met 30 september plaats.

Diversiteit aanpakken is geen vluggertje

Ongelijke behandeling op de werkvloer op basis van culturele achtergrond, sekse en genderidentiteit is geen onbekend fenomeen. De wereldwijde Black Lives Matter-protesten maken dat nog beter zichtbaar. De impact is groot. Het beïnvloedt het toekomstperspectief van mensen en heeft een negatieve impact hebben op het welzijn en de productiviteit van de werknemers. Acquah is er van overtuigd dat dit anders moet kunnen – met duurzame inzet van ervaringsdeskundigen en het voeden van kennis over diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie.

Nu zie je vaak dat organisaties die al willen investeren in het welzijn van medewerkers inzetten met een eenmalige training of individuele oplossingen. Maar diversiteit- en inclusie problematiek wordt hiermee niet aangepakt. Het is essentieel dat dit van binnenuit en structureel moet worden aangepakt. De huidige tijd liegt er niet om. Die verandering bewerkstellig je als je als organisatie blijvend aandacht besteedt aan diversiteit en inclusie met en onder je werknemers. Dit vraagt om een duurzame investering.

“We moeten verder praten, leren en ontwikkelen, zeker nu, om diversiteit en inclusie daadwerkelijk te versterken. Deze summit is ijzersterk juist door de breedte aan invalshoeken die het samenbrengt.” Marjolijn Vlug | HR-Coach

De kracht van diversiteit en inclusie ontdekken

Voor het consequent doorvoeren van verandering is het noodzakelijk dat organisaties de diversiteits- en inclusiviteitsuitdagingen kennen én begrijpen. De next step is de opgedane kennis en inzichten internaliseren, zodat er vervolgens ook intern beleid op gemaakt kan worden. Een noodzakelijk fundament.

Werkgevers, en ook werknemers, die hierin investeren en zo de kracht van diversiteit en inclusie aan den lijve ondervinden- en dan in positieve zin – realiseren vervolgens efficiëntie en productiviteit bij zichzelf en in hun organisatie, in plaats van racisme, uitsluiting en discriminatie.

De toekomst zal uitwijzen dat organisaties die dit proces aangaan, straks uitblinken als leider en als goede werkgever.

Wanneer werkgevers zich onderscheiden op het gebied van diversiteit en inclusiviteit en hun toewijding tonen, dan cultiveren ze een personeelsbestand dat zich betrokken voelt en dat op zijn beurt weer productiever isVivian Acquah.

Professionele en universele kennis en ervaring delen

Acquah heeft zich de afgelopen jaren hard gemaakt om organisaties bij te staan in deze transitie en heeft een internationaal netwerk opgebouwd waar zij kennis en ervaring mee uitwisselt. Eind 2019 besloot zij dat het tijd is deze kennis groots te delen. Het Amplify DEI Congres is hiervan het resultaat.

Zij hoopt hiermee een toekomst te creëren waarin diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie omarmd worden en geïncorporeerd in alle lagen van de organisatie. De sprekers delen hun ervaringen, kennis en strategieën in actiegerichte talks. Onderwerpen die aan bod komen tijdens deze summit zijn onder andere:

● Mentorship
● Anti Racisme
● Gender diversiteit
● Talentontwikkeling

● Recruitment
● Leiderschap & Management
● Mensen van kleur
● Onbewuste vooroordelen

Amplify DEI 60+ Speakers diversiteit inclusiviteit racisme discriminatie

Over initiator Vivian Acquah

Vivian Acquah is een selfmade workplace wellness advocate en de host van de podcast/ LinkedIn Live uitzendingen, Let’s Humanize The Workplace. Ze interviewt hiervoor regelmatig internationale en nationale experts over het ‘vermenselijken’ van de werkomgeving. In haar dagelijkse werk adviseert ze organisaties over holistische duurzame inzetbaarheid, waarbij werknemers zelf kunnen kiezen op welk gebied zij hun inzetbaarheid willen versterken.

Over Amplify DEI Summit

28 t/m 30 september 2020
Ruim 120 online video’s van meer dan 60 professionals wereldwijd.
Voertaal: Engels
Voor: Werkgevers, teamleiders, managers, HR-medewerkers, werknemers

********************************************************************************************************

Noot voor redactie (niet voor publicatie):  Voor beeldmateriaal, informatie en interviewaanvragen kunt u contact opnemen met Myrddin Baars | 06 22 66 88 85 | myrddinbaars@gmail.com.

Informatie over het event
Website: amplifydei.com
Video intro: Intro Amplify DEI Summit
E-mail: summit@vivalavive.com
Telefoon: 0631916922 (Vivian Acquah)

Informatie over Vivian Acquah
Podcast: Let’s Humanize The Workplace (Engels & Nederlands)
Website: www.vivalavive.com

Related Posts

Tags :
Share :

Vivian Acquah CDE®